Vi har fått ny e-postadresse! Benytt kontaktskjema eller avslutt mailadressen med @nordeafinance.com i stedet for @sgfinans.no.

Nordea kjøper SG Finans fra Societe Generale

Societe Generale Group offentliggjorde i dag at SG Finans er solgt til Nordea.

Dette er sluttresultatet etter at partene for en tid tilbake startet på en prosess som har resultert i at SG Finans vil bli fusjonert med Nordea Finans, forutsatt godkjenning fra Konkurransetilsynet og Finanstilsynet. Fusjonen skaper Nordens ledende finansieringsselskap.

SG Finans og Nordea Finans er en god match på flere områder. SG Finans er sterkest i Norge og Nordea Finans er sterkest i Finland. I Sverige og Danmark er vi noenlunde jevne når det kommer til markedsandeler og størrelse. Slik utfyller vi hverandre både når det gjelder geografi, distribusjon, bransjekunnskap og kompetanse. Samlet vil vi ha ca. 1.350 ansatte, en balanse på ca. 200 mrd. NOK og et sterkt kontornettverk over hele Norden.

Når fusjonen er godkjent, vil vi kunne tilby nye og eksisterende kunder og samarbeidspartnere en bredere produktportefølje med støtte i en nordisk bank som har en god forståelse for våre markeder og vår kultur. Vi vet også at våre kunder og samarbeidspartnere verdsetter en finansieringspartner med lokal tilstedeværelse i alle nordiske land, og i Nordea Finans har vi den beste partneren til å oppfylle dette behovet.

Med SG Finans sin positive kultur og høykompetente organisasjon med sterk bransjeerfaring, kombinert med moderne IT-løsninger og et solid distribusjonsnettverk, blir vi en sterkere og mer komplett aktør som vi håper at markedet vil verdsette.

Godkjennelse av Konkurransetilsynet og Finanstilsynet er først ventet å skje i løpet av høsten 2020. I tiden fremover vil det være «business as usual» i SG Finans, og vi vil være konkurrenter inntil fusjonen er et faktum.

Dersom du skulle ha noen spørsmål, er det bare å ta kontakt med din faste kontaktperson i SG Finans.

Se vedlagte pressemelding fra Societe Generale.