Fra 21. til 26.oktober gjøres det en større endring i BankID- tjenesten sentralt. BankID vil ikke fungere på natten 21. oktober fra kl. 00:01 – 08:00. Det kan også bli noe utilgjengelighet for BankID med kodeapp lørdag 23. oktober. BankID på mobil og BankID med kodebrikke skal fungere som normalt denne lørdagen.

Head Energy fikk bedre likviditet med factoring fra SG Finans

Factoring er løsningen som ga ingeniørselskapet Head Energy bedre likviditet slik at de kan vokse, uten å miste kontrollen på kundene. Vi har snakket med Chief Financial Officer (CFO) Nils Haukeland om hvordan og hvorfor.

Head Energy

 

Head Energy er et norskeid ingeniørselskap som tilbyr et bredt spekter av tjenester knyttet til olje og gass, fornybar energi samt bygg og anlegg. Selskapet har kontorer i Bergen, Stavanger, Oslo, Esbjerg og Krakow.

Bedre likviditet

Som en del av factoringtjenesten tilbyr Nordea Finance en kundeportal til kundene sine. Dette betyr i praksis at kundene kan ha oversikt over det totale factoringsamarbeidet til enhver tid.  

Haukeland er veldig fornøyd med denne løsningen, og mener oppsettet i kundeportalen gjør det enkelt for Head Energy å holde oversikten.

– Webløsningene gjør det superenkelt å styre likviditeten og å følge med på betalerne. I tillegg har SG Finans en profesjonell, fleksibel og beslutningsdyktig stab som hjelper til når du trenger det.

Kontroll på kundefordringer

Haukeland snakker mye om viktigheten av god likviditet. Factoring kan være en god løsning om du skulle ønske å forbedre likviditeten; når bedrifter strekker seg for å vokse, kommer det som regel voksesmerter i form av dårlig likviditet.

– Factoring gir fokus på kontantstrøm og sørger for effektiv rentebelastning av trege betalere, som i sin tur reduserer netto rentekostnad, forteller Haukeland.